Iepuraşul vine întotdeauna de Paşti


Copiii reprezintă printre puţinele, dacă nu unicele în societatea românească, surse de manifestare a deprinderilor civice. Deprinderi civice care nu pot fi aprofundate decât prin puterea exemplului permanent şi nemijlocit al modelelor pe care ei, copiii, le sorb de la cei care îi înconjoară. Părinţi, învăţători, profesori. Crearea unor modele asigură ţinte realizabile şi asta poate contează cel mai mult. Implicarea în rezolvarea unor sarcini să spunem atipice pentru sistemul nostru de învăţământ nu poate decât să conducă la stimularea simţului civic al copiilor noştri. Se spune că dascălii în general predau regula. Proiectul de faţă demonstrează că în Scoala Petre Ghelmez unii profesori înţeleg să predea şi excepţia la clasă.

Păstrând tradiţia începută anul trecut, copiii clasei a II-a C vor participa la un proiect coordonat de învăţătoarea şcolii noastre, dna. Elena Tănăsescu. Un proiect de tip comunitar, care se încadrează foarte bine în domeniul educaţiei pentru societate.

În perioada 17.03-30.04.2014, se va pregăti o acţiune de sensibilizare a elevilor clasei şi, de ce nu, a şcolii, acţiune ce va implica colectarea de jucării, haine şi alimente pentru copiii din Casa de copii Doru din incinta Spitalului Victor Babeş.

Parteneri în proiect sunt cadrele didactice ale şcolii şi Asociaţia de Părinţi şi Profesori.