Tu reciclezi, noi te premiem


Plecând de la provocarea lansată de  Asociatia Alucro și de ECOTIC BAT, elevii clasei a II-a C, coordonaţi de dna învăţătoare Elena Tănăsescu, au parcurs mai multe etape în conştientizarea importanţei reciclării şi a însuşirii cunoştinţelor necesare unei implicări active optime în procesul de reciclare.

ecotic1_compresed

Printre ativităţile desfăşurate de dna învăţătoare şi elevi enumerăm:

* în cadrul orei de ECO Educaţie, care a avut loc în sala de clasă în data de 07 aprilie 2014, elevii au vizionat şi dezbătut prezentărileFiecare cutie contează şi Tu colectezi, noi te premiem, precum şi celelalte materiale educative primite de la organizatori.

prezentare ecotic1

* pe baza informaţiilor noi însuşite din materialele informative, elevii au completat un test de verificare a cunostintelor acumulate despre reciclare şi rolul ei – 07 aprilie 2014.

test_ecotic

* începând cu 21 februarie, elevii au colectat acumulatori portabili uzaţi şi doze de aluminiu, urmând ca această activitate să continue până pe 30 aprilie cu colectare în şcoală, iar după această data a campaniei, să colecteze şi să ducă deşeurile în locurile indicate în materialele informative pe care le-au primit şi studiat în cadrul campaniei.

colectare ecotic

* în cadrul activităţii de ECO Educatie la nivelul şcolii, desfăşurată în data de 08 aprilie 2014  în sala de festivităţi, doamna învăţătoare Elena Tănăsescu a prezentat – cu ajutorul  retroproiectorului – elevilor şi cadrelor didactice prezente, materialele educative ale campaniei; elevii clasei dânsei, a II-a C, au distribuit colegilor lor de la celelalte clase pliante tematice; în a doua parte a activităţii, dna învăţătoare a iniţiat o serie de întrebări cu scopul de a primi un feedback al mesajului transmis; elevii au fost dornici să răspundă şi nu au ezitat să arate acest lucru: mânuţele se ridicau peste tot!

ecotic_prezentare_scoala_intreb1

La finalul activităţii pe şcoală, elevii clasei doamnei învăţătoare Alexandra Nica au defilat pe scenă în inedite hăinuţe făcute de ei din materiale  reciclabile – o veritabilă paradă a modei, menită să atragă şi ea atenţia asupra importanţei unei atitudini pro-natură, pro-verde!

ecotic_inv.nica

Concursul de desene pe teme ecologice lansat în şcoală, în cadrul acestui proiect, şi-a ales lucrările reprezentative:

ecotic_desen2

aparţinând elevei Radu Maria, clasa a II-a C, şi

ecotic_desen1

 

aparţinând elevei Radu Cristina, clasa a II-a C.

Concluzionând, din reacţiile copiilor pe toată durata campaniei, „Tu reciclezi, noi te premiem”! considerăm că şi-a atins obiectivul în şcoala noastră!

Felicitări tuturor pentru reuşita acestei activităţi!

_______________

Doriţi să aflaţi mai multe despre regulamentul campaniei? Vă invităm să citiţi   aici.