Zilele Şcolii Petre Ghelmez


Începând cu anul 2004, şcoala 58 a început să poarte numele poetului Petre Ghelmez. În timpul vieţii, poetul, prieten de familie cu dl. profesor de Limba şi Literatura Română Petre Nicolescu, membru al corpului profesoral al şcolii, a participat la numeroase activităţi organizate de Cenaclul “Mărţişor” din şcoala noastră, cenaclu format din elevii şcolii pasionaţi de literatură şi coordonat de dl. prof. Nicolescu.

Deoarece 2 martie este data naşterii poetului Petre Ghelmez, iar data de 9 martie este data trecerii domniei sale în nefiinţă, în şcoală se desfăşoară an de an între aceste zile de început de primăvară “Săptămâna Culturală Petre Ghelmez”, cu scopul de a familiariza elevii şcolii cu opera şi personalitatea poetului. În aceste zile sunt organizate evenimente festive, spectacol cu elevii talentaţi, recitări de poezii din partea poetului sau scenete.

Deoarece în acest an se sărbătoresc 10 ani de la dobândirea numelui şcolii ca “Scoala Petre Ghelmez”, ziua aleasă a fost cea de 6 martie. Evenimente importante au venit să celebreze acest eveniment aşa cum se cuvine.

Un prim eveniment a constat în vizita unui grup de elevi însoţiţi de cadrele didactice de la Şcoala din Gogoşari, jud. Giurgiu, locul de naştere a poetului. Vizita se desfăşoară şi ca parte a parteneriatului pe care Scoala Petre Ghelmez îl are cu scoala din Gogosari, parteneriat denumit “Din adâncul cuvântului, spre lumină”.

În cadrul evenimentului au avut loc activităţi comune şi schimb de experienta între elevii din cadrul Consiliului Elevilor Şcolii Petre Ghelmez şi elevii şcolii din Gogoşari.