Sahul devine materie optionala pentru elevii din clasele primare incepand din septembrie


de Raluca Pantazi     HotNews.ro

Luni, 31 martie 2014, 16:29 Actualitate | Esenţial

 

Open International de Sah pentru Copii si Juniori
Open International de Sah pentru Copii si Juniori
Foto: Agerpres

 Sahul va fi materie optionala in scoli in invatamantul primar, incepand din anul scolar 2014-2015, a anuntat Ministerul Educatiei Nationale. Disciplina se numeste „Educatie prin sah” si cei care vor alege acest optional vor invata regulile sahului si strategii de joc fie pe durata unui an scolar, fie pe durata a doi ani scolari. Ministrul Remus Pricopie a aprobat programele scolare pentru materia „Educatie prin sah”, anul I si anul al II-lea de studiu.

Disciplina va face parte din curriculum la decizia scolii pentru invatamantul primar incepand cu anul scolar 2014-2015. „Elevii vor avea ocazia sa se familiarizeze cu tabla de sah, cu regulile de joc si sa decodifice semnificatia semnelor conventionale utilizate in partida de sah. Exercitiile de interpretare, observatia, simularea unor situatii de joc, calculul unor variante de joc sunt etape pe care elevii le vor parcurge in cei doi ani de studiu”, informeaza Ministerul Educatiei.

Programele au fost realizate in urma consultarilor cu specialistii din cadrul Federatiei Romane de Sah. Elevii care aleg acest optional vor studia Educatie prin sah timp de 1 ora pe saptamana.

Ordin privind aprobarea Programelor scolare pentru disciplina optionala Educatie prin sah, anul I si anul I…